Merkezi Sterilizasyon Eğitim Programı, ANKARA
CUMA I.GÜN |
|
09:00-09:15 |
Açılış ve Tanışma |
09:15-10:00 |
El Hijyeni |
|
Murat Günaydın |
10:00-10:30 |
İnfeksiyon ve mikroorganizmalar |
|
Murat Günaydın |
10:30-11:00 |
Çay Kahve arası |
11:00-12:00 |
Cerrahi aletler. laparoskopik aletler, robotik aletler |
|
Dilek Zenciroğlu |
12:00-12:45 |
İdeal merkezi sterilizasyon ünitesi mimarisi ve önemi |
|
Murat Günaydın |
12:45-14:00 |
Öğlen Yemeği |
14:00-15:00 |
Tek kullanımlık aletlerin tekrar kullanımı |
|
Duygu Perçin |
15:00-15:30 |
Cerrahi alet yıkama solüsyonları |
|
Duygu Perçin |
15:30-16:00 |
Çay Kahve arası |
16:00-17:30 |
Malzeme teslim alınması ve dekontaminasyonu |
|
Dilek Zenciroğlu |
CUMARTESİ II.GÜN |
|
09:00-10:30 |
Cerrahi alet bakımı , hazırlık ve paketleme uygulamaları |
|
Dilek Zenciroğlu |
10:30-11:00 |
Çay Kahve arası |
11:00-12:00 |
Dezenfektanlar ve dezenfeksiyon uygulamaları |
|
Şaban Esen |
12:00-12:30 |
Buhar sterilizasyon |
|
Duygu Perçin |
12:30-13:45 |
Öğlen Yemeği |
13:45-14:45 |
Etilenoksit sterilizasyonu |
|
Dilek Zenciroğlu, |
14:45-15:30 |
Sterilizasyonda karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri ve ekip iletişimi |
|
Duygu Perçin |
15:30-16:00 |
Çay Kahve arası |
16:00-17:00 |
Sterilizayonun kontrolü, izlenmesi ve validasyon |
|
Duygu Perçin |
PAZAR III.GÜN |
|
09:00-10:00 |
Sterilizatör yükleme, boşaltma, depolama kayıt ve dökümantasyon |
|
Dilek Zenciroğlu |
10:00-10:30 |
TSE, EN Standartlar |
|
Murat Günaydın |
10:30-11:00 |
Çay Kahve arası |
11:00-11:45 |
Merkezi sterilizasyon ünitesi koruyucu kıyafetler, özellikleri ve çalışan sağlık kontrolleri |
|
Dilek Zenciroğlu |
11:45-12:30 |
Dezenfeksiyonda karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri |
|
Şaban Esen, |
12:30-13:45 |
Öğlen Yemeği |
13:45-14:30 |
Düşük sıcaklık sterilizasyon yöntemleri |
|
Şaban Esen |
14:30-15:00 |
Sorular ve cevaplar |
|
Murat Günaydın, Şaban Esen, Duygu Perçin, Dilek Zenciroğlu |
15:00-15:30 |
Çay Kahve arası |
15:30-16:30 |
Sertifika sınavı |
16:30-17:00 |
Kapanış ve katılım sertifikalarının verilmesi |