1. DAS Eğitim Semineri, ILGAZ

alt

10:00-10:30 Hastane infeksiyonu oluşturan mikroorganizmalar

Prof. Dr. Nezahat Gürler

İ.Ü. Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

 

10:30-11:00 Hastane personelini infeksiyonlardan koruma

Prof. Dr. Murat Günaydın

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

 

11.00-11:30 Kahve arası

 

11:30-12:00 Dezenfektanlar ve kullanım şartları

Prof. Dr. Bülent Gürler

İ.Ü. Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

 

12:00-12:30 Hastanelerde sterilizasyon faaliyetlerinin izlenmesi

Doç. Dr. Mustafa Özyurt

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi

 

12:30-14:00 Öğle yemeği

 

14:00-14:30 Aldehitsiz dezenfektanların özellikleri kullanım şartları

Prof. Dr. Ahmet Saniç

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

 

14:30-15:00 Uygulamalı el yıkama  ve el antiseptiklerinin kullanımı [Sunumu İndir]

Prof. Dr. Murat Günaydın

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

 

15:00-15:30 Yüksek düzey dezenfeksiyon işlemlerinde dikkat edilecek hususlar

Prof. Dr. Fatih Köksal

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

 

15:30-16:00 Dezenfeksiyon işlemleri ve hastane infeksiyon hemşiresinin yeri

Hemş. Rabia Güven

Mesa Hastanesi Hemşirelik Hizm. Müd. Yard.

 

16.00-16:30 Kahve arası

 

16:30-17:00 Yer ve yüzey dezenfeksiyonunda dikkkat edilecek hususlar. Hangi dezenfektan seçilmeli

Dr. Adil Karadağ (PhD)

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi

 

17:00-17:30 Video gösterisi

 

17:30-18:00 Konunun uzmanı ile görüşme

Başkanlar:    Prof. Dr. Murat Günaydın, Prof. Dr. Bülent Gürler

 

SOSYAL PROGRAM

2 Ekim 2004

 
 
 
 

1.DEZENFEKSİYON SEMİNERİ DEZENFEKSİYON ANTİSEPSİ STERİLİZASYON ( DAS) DERNEĞİ TARAFINDAN ÇARŞI SAĞLIK Ltd Şti SPONSORLUĞUNDA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

Web sitemizde daha iyi hizmet sunulabilmesi için Cookieler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için Cookie (Çerez) Uyarısı sayfasını inceleyiniz. Devam etmeniz halinde çerez kullanımına izin verdiğinizi kabul edeceğiz. More details…