3. DAS Eğitim Semineri, ANTAKYA

Antakya

09:30- Açılış Konuşmaları

10:00- Oturum Başkanı: Prof. Dr. Bülent Gürler

Hastane infeksiyonuna yol açan nedenler

Prof. Dr. Nezahat Gürler

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

10:30 Hastane personelini infeksiyonlardan korunması

Doç. Dr. Süheyla Sürücüoğlu

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

 

Kahve arası

 

11:30- Oturum Başkanı: Prof. Dr. Murat Günaydın

Yüksek düzey dezenfeksiyon ve dezenfektan kombinasyonları

Prof. Dr. Fatih Köksal

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

12:00- Hastanelerde sterilizasyon faaliyetlerinin izlenmesi

Doç. Dr. Mustafa Özyurt

GATA Eğitim Hastanesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji

 

Öğle yemeği

 

14:00- Oturum Başkanı: Prof. Dr. Fatih Köksal

Dezenfektan bilgisi, ne zaman nasıl kullanalım

Prof. Dr. Bülent Gürler

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

14:30- Aldehitsiz dezenfektanların özellikleri, kullanım şartları

Prof. Dr. Ahmet Saniç

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

15:00- Yüzey dezenfeksiyonunda dikkat edilecek hususlar, hangi dezenfektan seçilmeli ?

Hemş.Vidan Umur Çakar

Anadolu Sağlık Merkezi, Gebze

 

Kahve arası

 

16:00- Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ahmet Saniç

Uygulamalı el yıkama ve el antiseptikleri kullanımı [Sunumu İndir]

Prof. Dr. Murat Günaydın

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

16:30- Hastanemideki enfeksiyonu salgınında eylem planı

Doç. Dr. Seza İnal

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji ABD

17:00- Konunun uzmanı ile tartışma

Başkanlar: Prof. Dr. Bülent Gürler,  Prof. Dr. Murat Günaydın

17:30- Video Gösterisi (Çarşı Sağlık Ltd. Şti.)

20:00- Gala Yemeği

 
 
Web sitemizde daha iyi hizmet sunulabilmesi için Cookieler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için Cookie (Çerez) Uyarısı sayfasını inceleyiniz. Devam etmeniz halinde çerez kullanımına izin verdiğinizi kabul edeceğiz. More details…