2. MSÜ Kurs Programı 100 u aşkın karılımcı grubu ile Ankara'da gerçekleşmiştir..
CUMA I.GÜN
09:00-09:15 Açılış ve Tanışma
09:15-10:00 El Hijyeni
Murat Günaydın
10:00-10:30 İnfeksiyon ve mikroorganizmalar
Murat Günaydın
10:30-11:00 Çay Kahve arası
11:00-12:00 Cerrahi aletler. laparoskopik aletler, robotik aletler
Dilek Zenciroğlu
12:00-12:45 İdeal merkezi sterilizasyon ünitesi mimarisi ve önemi
Murat Günaydın
12:45-14:00 Öğlen Yemeği
14:00-15:00 Tek kullanımlık aletlerin tekrar kullanımı
Duygu Perçin
15:00-15:30 Cerrahi alet yıkama solüsyonları
Duygu Perçin
15:30-16:00 Çay Kahve arası
16:00-17:30 Malzeme teslim alınması ve dekontaminasyonu
Dilek Zenciroğlu
CUMARTESİ II.GÜN
09:00-10:30 Cerrahi alet bakımı , hazırlık ve paketleme uygulamaları
Dilek Zenciroğlu
10:30-11:00 Çay Kahve arası
11:00-12:00 Dezenfektanlar ve dezenfeksiyon uygulamaları
Şaban Esen
12:00-12:30 Buhar sterilizasyon
Duygu Perçin
12:30-13:45 Öğlen Yemeği
13:45-14:45 Etilenoksit sterilizasyonu
Dilek Zenciroğlu,
14:45-15:30 Sterilizasyonda karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri ve ekip iletişimi
Duygu Perçin
15:30-16:00 Çay Kahve arası
16:00-17:00 Sterilizayonun kontrolü, izlenmesi ve validasyon
Duygu Perçin
PAZAR III.GÜN
09:00-10:00 Sterilizatör yükleme, boşaltma, depolama kayıt ve dökümantasyon
Dilek Zenciroğlu
10:00-10:30 TSE, EN Standartlar
Murat Günaydın
10:30-11:00 Çay Kahve arası
11:00-11:45 Merkezi sterilizasyon ünitesi koruyucu kıyafetler, özellikleri ve çalışan sağlık kontrolleri
Dilek Zenciroğlu
11:45-12:30 Dezenfeksiyonda karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri
Şaban Esen,
12:30-13:45 Öğlen Yemeği
13:45-14:30 Düşük sıcaklık sterilizasyon yöntemleri
Şaban Esen
14:30-15:00 Sorular ve cevaplar
Murat Günaydın, Şaban Esen, Duygu Perçin, Dilek Zenciroğlu
15:00-15:30 Çay Kahve arası
15:30-16:30 Eğitim sınavı
16:30-17:00 Kapanış ve katılım sertifikalarının verilmesi
DAS Derneği tarafından gerçekleştirimiştir.