ÖĞRENİLECEKLER
Temel kavramlar, tanimlar
Msü ile
ilgili standartlar
Msü alanlari,
teknik ve mimari donanim
Havalandirma
Dekontaminasyon ve buhar üretiminde kullanilan su ve özellikleri
Mikroorganizmalar
Sterilizasyonun Kontrolü
Enfeksiyon
etkenleri , sifir enfeksiyon için sifir tolerans
Enfeksiyon
kontrol önlemleri
Hukuki
sorumluluklarimiz
Msü ekibi
görev ve sorumluluklari, eğitimleri
Msü koruyucu
kiyafetler
Çalişan
güvenliği ve sağlik kontrolleri
El hijyeni
Cerrahi
aletler ve özellikleri
Msü ekip
çalişmasi, iletişim, ideal grup çalişmasi
Kritik
alanlarin temizliği
Resterilizasyon
Biyosidal
yönetmeliği ve dezenfektan aktivite testleri
Dezenfektan
solüsyonlar ve ürün güvenliği
Dezenfeksiyon, kimyasal solüsyonlar ve uygulamalar
Dezenfektan
direnci
|
Dezenfeksiyon uygulama hatalari
ve çözüm önerileri
Msü malzeme
teknik özellikleri ve ürünleri tanima
Msü uygulama
hatalari ve çözüm önerileri
Endoskopi
uygulamalari ve das
Ağiz diş
sağliğinda kullanilan alet ve malzemeler ve özellikleri
Ağiz diş
sağliği merkezlerinde das uygulamalari
Antiseptikler
Kontamine
aletlerin teslimi , aletlerin yikama ve dekontaminasyonu
Konsinye (
ödünç ) set ve malzemeler
Paketleme
Kuru sicaklik
ve basinçli buhar sterilizasyon yöntemi
Düşük
sicaklik sterilizasyon yöntemi etilen oksit ( eo)
Düşük
sicaklik sterilizasyon yöntemleri
Cihaz yükleme
, boşaltma
Sterilizasyon
basamaklarinin izlenmesi
Validasyon
Kayit sistemi
Steril
malzemelerin depolanmasi ve raf ömürleri
Msü’de
olağanüstü durumlarda alinmasi gereken önlemler
Atiklar ve
atik yönetimi
Sunum
hazirlama ve sunum teknikleri
Grup
çalişmasi ve iletişim teknikleri
|
|