Ana Konular
-Temel mikrobiyoloji
-Hastanelerde Kalite, Hasta güvenliği, ürün
güvenliği ve personel güvenliği
-İnfeksiyon bulaşma yolları, İnfeksiyon kontrol
önlemleri, Sağlık kontrolleri, Bağışıklama
-Özel Alanların Teknik ve Mimari Donanımı,
havalandırma, iklimlendirme
-Teknik şartname oluşturmada dikkat edilecek
noktalar
-Dezenfeksiyon, Antisepsi, Dezenfektanlar ve
Antiseptikler
-El Hijyeni
-Hastane alanlarının temizlik ve dezenfeksiyonu
-Cerrahi ve invaziv aletler ve sınıflaması
-Alet ve gereçlerin dekontaminasyonu ve
dezenfeksiyonu
-Dezenfektör ve ultrasonik yıkama cihazları
-Alet hazırlık, bakım, paketleme ve depolama
-Hastanelere uygun MSÜ kurulumu planlaması,
-Sterilizatörler, düşük sıcaklık sterilizasyon
yöntemleri ve özellikleri
-MSÜ Kurulum, işletim ve Performans yönetimi
-Steril Malzeme yönetimi
-EN-ISO / TSE sterilizasyon standartları
-MSÜ ekip , iletişim, karar verme, Acil
taleplerin belirlenmesi ve acil taleplere cevap
verilebilecek sistem oluşturulması
-Sterilizasyonda sık karşılaşılan sorunlar,
nedenleri ve çözüm önerileri
-Olaganüstü durumlara hazırlık
|